Stop Astra Zeneca voor patienten onder 60 jaar

Terug naar overzicht

Vrijdag 2 april is besloten om het vaccineren van mensen jonger dan 60 jaar tijdelijk te stoppen ivm een zeldzame ernstige bijwerking (combinatie van bloedstolsels en laag aantal bloedplaatsjes). Vanavond heeft minister de Jonge bekend gemaakt dat mensen die jonger zijn dan 60 jaar het Astra Zeneca vaccin niet meer zullen krijgen.

Als u in 1961 of later geboren bent en via ons een uitnodiging voor het Astra Zeneca vaccin gekregen heeft, zult u dit vaccin dus niet kunnen krijgen. U hoeft de praktijk niet te bellen om de afspraak af te zeggen en u hoeft ook niet naar de vaccinatieafspraak te komen. Op dit moment is het helaas nog niet bekend wanneer/waar u een ander vaccin kunt krijgen. We hopen hier op korte termijn meer informatie over te krijgen. Zodra er meer bekend is zullen we het op de website onder de nieuwsberichten publiceren.