Afspraak maken

Spoedgeval?

Levensbedreigende spoed? Bel dan 112.

Voor spoedgevallen belt u ons praktijknummer 078-6744751 en kiest u direct een 1. U krijgt dan meteen de assistente aan de telefoon.
Bij voorkeur altijd even bellen om uw komst aan te kondigen. Zo kunnen wij goed rekening houden met uw komst of indien nodig komen we naar u toe.

Op woensdag middag is de assistente afwezig. Voor spoedeisende zorg wat niet kan wachten tot de volgende werkdag zijn we wel bereikbaar. U belt ons gebruikelijke nummer 078-6744751 en nadat u de 1 kiest krijgt u een medewerker van onze eigen praktijk aan de telefoon die u verder zal helpen.

Tussen 17.00 en 08.00 uur en in de weekenden is de huisartsenpost in Klaaswaal bereikbaar voor dringende zorg die niet kan wachten tot de volgende werkdag, telefoonnummer 0186-576660. Voor meer informatie zie ook de website www.haphellegat.nl.
Voor het maken van een afspraak op de huisartsenpost dient u ook altijd vooraf te bellen.

Afspraak maken

In verband met het Corona virus gelden er momenteel andere regels voor het maken van een afspraak. Zie voor de meest actuele informatie de nieuwsberichten of neem telefonisch contact op met de praktijk. De balie is voorlopig gesloten. 

Een afspraak voor het spreekuur van de huisarts, praktijkondersteuner of assistente of de aanvraag van een visite kunt u maken door te bellen met de assistente, bij voorkeur in de ochtend voor 12 uur, op telefoonnummer 078-6744751.

Voor spoedeisende zaken die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag kunt u altijd dezelfde dag terecht.

Het is niet mogelijk om een afspraak per email of via het contactformulier te maken. Liefst ook geen medische vragen via de email of het contactformulier in verband met het waarborgen van uw privacy. Vermeld altijd uw telefoonnummer zodat we u kunnen bellen voor meer informatie of het antwoord.
We streven er naar om in de loop van 2020 de mogelijkheid te bieden om online een afspraak te maken, een recept te herhalen of een e-consult aan te vragen.

De assistente vraagt altijd naar de reden van de afspraak. Dit doen we om te bepalen hoe snel u een afspraak nodig heeft, maar ook om in te kunnen schatten hoeveel tijd ongeveer nodig is voor de afspraak. Als u dit liever niet wilt vragen we u wel om in te schatten of u aan een afspraak van 10 minuten voldoende heeft.
Een standaard afspraak duurt 10 minuten. We behandelen 1 klacht per afspraak. Heeft u meerdere dingen of schat u in dat u meer tijd nodig heeft? Vraag dan om een dubbele afspraak.

Het avondspreekuur is alleen op afspraak. De balie is dan niet geopend en we zijn dan niet telefonisch bereikbaar. Voor spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende dag kunt u elke werkdag  na 17.00u terecht op de huisartsenpost (altijd eerst bellen om een afspraak te maken).

Tussen 10.00 uur en 10.50 uur hebben we overleg en is de assistente alleen voor spoed bereikbaar.
Tussen 12.30 uur en 13.30 uur hebben we lunchpauze en is ze ook alleen voor spoed bereikbaar.

De balie is op deze tijden ook gesloten.

In de middag heeft ze spreekuur en is ze tussen 15.00 uur en 16.00 uur telefonisch minder goed bereikbaar.

Er is geen telefonisch spreekuur. U kunt wel een terug belafspraak maken met de huisarts of praktijkondersteuner.
U wordt dan op een afgesproken tijdstip terug gebeld.

Spreekuur en controles praktijkondersteuners

In verband met het Corona virus werken de praktijkondersteuners voorlopig voornamelijk met telefonische afspraken! Beeldbellen is ook mogelijk. 

Voor een controle voor diabetes, COPD, astma, bloeddruk of jaarlijkse controle in verband met hart- en vaatziekten kunt u terecht bij de praktijkondersteuner.
Om goede zorg te leveren aan patiënten met chronische ziekten zoals diabetes en COPD/ astma hebben de huisartsen in de Hoeksche Waard een samenwerkingsverband. Hun kennis en kunde hebben zij gebundeld in de Coöperatieve Zorggroep Hoeksewaard.
Voor meer informatie over de zorggroep en wat de voordelen ervan zijn voor u als patiënt, kunt u de website raadplegen www.zghw.nl of terecht bij 1 van ons.